Founder

Hoi, mijn naam is Margarita González Saavedra, oprichtster van ‘SEY-Sterren’.

Mijn passie als sociaal ondernemer, mijn gedrevenheid om talentvolle mensen te helpen en mijn grote interesse in digitaliseren en informatica heeft meegedragen aan het ontstaan van SEY-Sterren.

In de ruim 25 jaar dat ik in Nederland woon heb ik aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het kan zijn een baan te vinden als je niet beschikt over de juiste diploma’s, de juiste werkervaringen of simpelweg niet uit Nederland komt.

Zelf ben ik in Chili geschoold in marketing en communicatie. Mijn loopbaan in Nederland is begonnen met mijn grote passie… Dansen! 😀

Ik heb 9,5 jaar een dansschool gehad waar ik met veel plezier lessen heb gegeven aan tientallen Nederlanders. Mijn dansstudenten kwamen niet voor de techniek maar wel voor de gezelligheid en het goed gevoel dat ze kregen. Ze konden zichzelf zijn!

Vanuit hier werd ik gevraagd om Nederlandse jongeren en volwassenen met aandoeningen zoals ADHD en autisme te gaan begeleiden. Dit heeft ertoe geleid dat ik Totaal Coaching en NLP-practitioner ben gaan studeren. Met deze kennis op zak heb ik meer dan 20 jaar gewerkt als persoonlijke ontwikkelingscoach. Verder ben ik zakelijk trainingen gaan geven bij bedrijven, die een grote diversiteit aan werknemers hebben (o.a. bijvoorbeeld buitenlanders en mensen met aandoeningen). Daarnaast heb ik verschillende projecten ontwikkeld voor KvK bedrijven, stichtingen en organisaties van de overheid.

De ICT branche heeft me in het bijzonder veel coachingsmomenten en ervaringen opgebracht. Ik heb bijvoorbeeld veel professionals mogen helpen toen het nieuwe werkmethode agile werd geïmplementeerd. Voor sommige professionals was het een ware uitdaging om met deze veranderingen om te gaan. Langzaamaan begon ik verbindingen te ontdekken tussen de ICT-wereld en talentvolle mensen die thuis zitten en van wie de kwaliteiten niet gebruikt worden of zelfs erger; mensen die niet in hun eigen talenten geloven en die niet eens wisten dat ze geboren ICT’ers zijn.

Na een marktonderzoek in 2016 van bijna een jaar is SEY opgericht (maart 2017), met het doel talentvolle mensen te omscholen tot o.a. software testers die later bij de sociaal onderneming SEY-Sterren aan de slag kunnen.

SEY-Sterren is dé testfactory van het noorden! Zoals jullie weten, “Er gaat niks boven Groningen”, en ook niks boven het enthousiasme voor het vak en het hoge kwalitatief werk dat onze toppers leveren. Het mooiste van ons team is dat onze testers grote trots en passie voor het vak tonen en via onze stichting tot experts omgeschoold zijn.

Hoe zie ik mezelf en SEY-Sterren in de toekomst? 

Dat is makkelijk voor mij, ik zie ons groeien als organisatie, professionals, team en natuurlijk als mens. Zelf ben ik heel trots  wat ik tot nu toe heb mogen opzetten en dat is ook wat ik wil meegeven aan mijn collega’s en aan al onze betrokken opdrachtgevers. 

Ik geloof erg in sociale ondernemen, samenwerking en hoogwaardige ICT-dienstverlening, waarmee we duurzame kansen voor velen kunnen creëren. 

 “Zullen we een kopje koffie gaan drinken?”